Selvsalg af ejerlejlighed

Selvsalg af ejerlejligheder er i stor stigning. Ikke mindst fordi at flere danskere i dag vælger selv at stå for det praktiske i forbindelse med hussalg, men også fordi markedet for ejerlejligheder generelt går bedre end for blot få år siden, hvor finanskrisen stadig havde sit stramme tag i det danske boligmarked.

 

Selvsalg er blevet særlig populært, fordi det er blevet nemmere at få hjælp og rådgivning i processen fra billigere og andre parter end de traditionelle ejendomsmæglere. Det gælder særligt internetsider, som tilbyder annoncering af ejerlejligheder, hvis blot man selv levere tekst og billeder. Det fås til en billigere pris, end ejendomsmæglere normalt tager.

 

Selvom det kan være fristende at kaste sig hovedløst ud i et selvsalg af ejerlejligheder, så skal man dog være opmærksom på de udfordringer, som et selvsalg kan give. Det drejer sig særligt om det juridiske, hvor man nemt kan komme til at brænde fingrene, hvis man ikke har styr på reglerne. Et selvsalg bør derfor altid inkludere lidt advokatrådgivning, så man undgå problemer.

 

Omvendt kan man nemt selv klare opgaverne med udarbejdelse af salgstekster, rundvisninger og fotografering af ejerlejligheden. Opgaver, som ikke kræver meget arbejde, selvom det bestemt ikke er opgaver, som må nedprioriteres, hvis man ønsker et nemt og hurtigt salg.

 

Ved at give andre salgsannoncer kan man hurtig aflure stilen og skrive en tekst, som passer på netop din ejerlejlighed. Billederne kan man ligeledes selv tage, og ja man behøver ikke engang noget stort og dyrt udstyr. En smartphone kan sagtens klare opgaven og med lidt et par hurtige tips (http://www.houzz.com/ideabooks/2632982/list/Take-Better-Photographs-of-Your-House-in-a-Snap) til bedre fotografering, så kan man hurtigt sætte skub i sit selvsalg af ejerlejligheder.