Lejebolig i Århus

AarhusSom Danmarks anden største studieby, kun overgået af København, så er der gang i markedet for lejeboliger i Århus. Hvert år flytter flere tusinde unge mennesker til Århus for at studere. Et tal, som har været stødt stigende i de senere år, og det kan mærkes på antallet af ledige lejeboliger i byen.

 

Derfor gælder det som med mange af de andre store studiebyer, at man skal være hurtigt ude, hvis man skal gøre sig forhåbninger om en billig og ledig lejebolig i Århus. Der er rift om lejeboligerne, og derfor kan man med fordel søge væk fra Århus C og ud i eksempelvis Risskov, Lystrup eller Tilst.

 

Her kan man skrive sig på ventelister i private boligforeninger, eller på en fælles venteliste for kommunens ungdomsboliger, som også indeholder flere mindre lejeboliger. Ventelisterne i Århus er knap så lange som i København, men man bør stadig væbne sig med tålmodighed, hvis man ønsker en bestemt lejebolig i et bestemt område af Århus.

 

Er man til byliv og gang i gaden, så skal man kigge efter lejeboliger inden for ringgaden. Her bor man et stenkast fra byen og centrum. Er man til det pulserende byliv, så overvej en lejebolig inden for Mejlgade. Her finder du små hyggelige caféer og barer. Alt sammen har det selvfølgelig indflydelse på prisen på lejeboligen, men liv og gå afstand til byen koster, og i Århus kan det betale sig at give lidt ekstra for at bo midt i den jyske hovedstad.