Her er de bedste husforsikringer

Der foretages hvert år undersøgelser af diverse forsikringer, hvilket blandt ander inkluderer almindelige husforsikringer. Det er forrygende som forbruger, da man på den måde kan få et fint overblik over de bedste forsikringer at vælge imellem. “Bedst i test” er altid en god ting at undersøge. Lad os derfor se nærmere på, hvad Forbrugerrådet Tænk Penge er kommet frem til i deres test!

De fleste forsikringer dækker det samme – men priserne varierer

 I realiteten er der ikke særlig stor forskel på, hvad de forskellige selskaber dækker. Det er i store træk det samme. Tænk Penge har i deres oversigt bedømt forsikringsselskaberne procentvis. Her fører Lærerstandens Brandforsikring med 58% uden prisparameter og med 61%, når prisen er medregnet. Alka indtager andenpladsen, mens If, Codan og Alm. Brand ligger i bunden. Forskellen er dog blot syv procent mellem det første og sidste selskab, når det gælder forsikringernes kvalitet uden pris.

Til gengæld er der stor forskel på priserne. Når vi vurderer prisen oveni de ting, som forsikringsselskaberne tilbyder, kommer vi for alvor frem til de bedste muligheder. Det er sådan, at en forsikring kan blive bedømt som “bedst i test”. Lærerstandens Brandforsikring er bedst, når vi tager højde for det hele – dog stærkt efterfulgt af Alka. GF Forsikring kommer meget tæt på og er ligeledes et fornuftigt valg.

Hvad vurderes i testen?

I testen over husforsikringer tages der naturligvis højde for et hav af forskellige faktorer. Blandt de vigtigste er selvrisikoen, krav om yderligere forsikringer, og derefter hvad der bliver tilbudt på områder som brand, storm, tyveri, vandskader og krisehjælp.

Overordnet set er det altså muligt at vurdere, hvilken forsikring der er bedst. Tænk Penge tester årligt, men du kan med sikkerhed også finde andre undersøgelser af forsikringerne på markedet.

Sådan finder du selv mere viden

I mange tilfælde giver det god mening at vælge de selskaber, der kåres som bedst i test. De er trods alt vurderede som de bedste på markedet.

Men often kan det også være sådan, at man har sine egne præferencer og dermed leder efter noget specielt i forsikringen. Samtidig er det altid vigtigt at være inde i tingene, inden enhver stor beslutning træffes. Du kommer til at investere i din forsikring – så det handler om at vælge den rette. 

Test af husforsikringerne er en fortrinlig måde at få en oversigt på. Det er en hurtig måde at se, hvor den bedste deal findes, men husk stadig på at alle har forskellige behov og at valgmulighederne altid bør overvejes grundigt – rangeringer er dog en fin introduktion. Efter du har tjekket test og rangeringer af selskaberne, er det altid smart at undersøge hvert enkelt forsikringsselskab nærmere. Eller i det mindste et par stykker af dem. Den bedste måde at finde viden på er ofte hos selskaberne selv.